Spring naar content

Astrid Konings

Astrid Konings Fiducia

Astrid Konings is een bekende naam in de wereld van financieel vertalen. Zij studeerde af als vertaler Engels en Spaans aan de Vertaalacademie in Maastricht en startte haar carrière bij PwC, een van de Big Four-kantoren, waar zij de vertaalafdeling opzette en leidde.

Na 14 jaar bij PwC ontdekte Astrid het ondernemerschap; zij richtte samen met een compagnon BB&TW Financial Translation Services, een financieel vertaalbureau, op. Dit bureau bouwden zij in de daaropvolgende 15 jaar uit tot een serieuze speler in de sector. Nadat dit bureau in 2017 werd verkocht aan één van de grootste vertaalbureaus van Nederland, bleef Astrid daar aan als Operationeel Directeur Vertaaldiensten tot eind 2019.

Na de afronding van die periode kruipt het bloed waar het niet gaan kan en lonkt het ondernemerschap weer. Met de oprichting van financieel vertaalbureau Fiducia zet Astrid haar kennis en ervaring volop in voor een optimale klantreis.

 

“Fiducia is het antwoord op de sterke vraag naar specialisten.”

 

Astrid is een ervaren financieel vertaler en een bekend gezicht in de Nederlandse vertaalwereld. Zij was founding member van de NVTV, de tweede grote beroepsvereniging voor vertalers en voorloper van het NGTV. Zij is lid van de Beroepenveldcommissie voor de HBO Vertaalopleidingen van LOI. Deze commissie monitort of de vertaalopleiding genoeg in overeenstemming is met de praktijk/het werkveld.

Astrid woont samen in de binnenstad van ’s-Hertogenbosch, waar zij geniet van haar gezin en van de gezelligheid en dynamiek van de stad. In haar vrije tijd gaat ze het liefst op reis. Het zal niet als een verrassing komen dat de bestemming regelmatig Groot-Brittannië is.

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?